Üye Girişi Moderatörler Forum Kuralları Sık Kullanılanlara Ekle Giriş Syfam Yap Günün Konuları
Birşeyler  Ara :) :  
Tarihe Göre :
Anasayfa Referanslarım Online Üyeler Galeri Anketler Forumlar Tüm Forum Mesajları Reklam Facebook Sayfamız Bize Ulaşın
Turkekip.com Forumları
Programlama > Php ve Mysql

eregi(); sorunu alanlar dikkat

 

Php ve Mysql

Php ve Mysql programlama üzerine kütüphane ve class deposu

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 1 2 3 » Sonuncu »
YAZAN MESAJ
Hakikat
Offline
Root Admin
906 Mesajı Var
9060 Puanı Var
11 Şubat 2010 Perşembe 10:04:56
 
Bildiğiniz gibi php 5 ile birlikte php nin artık eregi fonksiyonuna destek vermeyeceği açıklanmıştı
bu nedenle bu güne kadar eregi ile kontrollerinizi yaptısanız bunları yavaş yavaş düzeltmeye başlamalısınız

benim burada açıklamak istediğim konu portal projesinde eregi fonksiyonuyla sayfa ziyaret kontrolunu yapmıştık

bunun yerine size başka bir method öğreteyim

Sayfa.php dosyasını açın

aşağıdak satırını bulun

 

include("aktarimlar.php"); 

 
 


üstüne   şunu yazın


 

define("SAYFA_YOLU",true);

 
 


Yani şöyle olacak


 

define("SAYFA_YOLU",true);
include(
"aktarimlar.php");

 
 




bundan sonra modullerdeki index.php dosyalarınıza

 

if(! ereg("Sayfa.php",$_SERVER["PHP_SELF"]))
die(
"Bu sayfa tek başına görüntülenemez");

 
 


yazmak yerine

 

 if(!defined('SAYFA_YOLU')) {
die (
"Bu sayfa Tek Başına Görüntülenemez");
}


 
 


Yazmanız yeterli olacaktır

YAZAN MESAJ
trueWD
Offline
Site Yöneticisi
194 Mesajı Var
1940 Puanı Var
11 Şubat 2010 Perşembe 10:19:57
 
eline sağlık usta guzel bir calisma olmus
YAZAN MESAJ
me3met
Offline
Kayitli Kullanicilar
9 Mesajı Var
90 Puanı Var
11 Şubat 2010 Perşembe 17:26:02
 
güzel olmus ondan onu çagırıyo tanı beni diyor  
YAZAN MESAJ
serdarby
Offline
Kayitli Kullanicilar
146 Mesajı Var
1460 Puanı Var
12 Şubat 2010 Cuma 10:25:06
 
gayet farkli bir method
YAZAN MESAJ
djzombies
Offline
Kayitli Kullanicilar
109 Mesajı Var
1090 Puanı Var
14 Şubat 2010 Pazar 12:24:59
 
Deprecated: Function eregi() is deprecated in C:\wamp\www\portal\Bloklar\Blok-KoseYazarlari.php on line 5




bloklar da eregi fonksiyonunda bu hatayı alıyorum   tüm bloklarda böyle bir hata war




 

 
/*
Bismillahirrahmanirrahim
*/
if(eregi("Blok-KoseYazrlari.php",$_SERVER["PHP_SELF"])){
Header("Location:index.php");
die();
}

global 
$prefix;

$sor    mysql_query("SELECT * FROM ".$prefix."_koseyazarlari ORDER BY id ASC LIMIT 0,05");
    
        echo 
"<div align=\"center\">
    <table border=\"0\" width=\"30%\" cellpadding=\"0\" style=\"border-collapse: collapse\">"
;
    
        While(
$yaz=mysql_fetch_array($sor)){
            
$yazaradi    $yaz['adsoyad'];
            
$yazarmail    $yaz['email'];
            
$yazarresim    $yaz['resim'];
            
$yazarid    $yaz['id'];
            
            echo 
"<tr>
        <td>
        
        <fieldset><legend>$yazaradi</legend>
        <table border=\"0\" width=\"100%\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\">
    <tr>
        <td>
        <p align=\"center\">
        <img border=\"0\" src=\"Sayfalar/KoseYazarlari/YazarResimleri/$yazarresim\" width=\"130\" height=\"110\"></td>
    </tr>
    <tr>
        <td height=\"25\">
        <p align=\"center\">Emeil : $yazarmail</td>
    </tr>
    <tr>
        <td height=\"25\">
        <p align=\"center\">
        <a href=\"Sayfa.php?Git=KoseYazarlari&Sayfa=MakaleBak&yazarid=$yazarid\">
        [Makalelerine Bak]</a></td>
    </tr>
    </table>
        
        
        </fieldset>
        
        
        </td>
    </tr>"
;
            
    
        }
    
    echo 
"</table></div>";



 
 


yazdıgınız kodları nasıl düzenleyeceğim acaba


 

if(!defined('SAYFA_YOLU')) { 
die (
"Bu sayfa Tek Başına Görüntülenemez"); 
}


 
 


bu şekil de SAYFA_YOLU kalcakmı yoksa oraya hangi blok sa   onun Bloklar/Blok-KoseYazarlari.php veya sadece Blok-KoseYazarlari.php şeklinde bişeymi gelcek o şekildede denedim ama   parse eror hatası alıyorum nasıl yapıcam :S hata bastırma kodu atsam ne gibi sorunlarla karşılaşırım görünürde bi hata görünmü atınca ama   kodlamada ne gibi sorunla olur :S


YAZAN MESAJ
Hakikat
Offline
Root Admin
906 Mesajı Var
9060 Puanı Var
16 Şubat 2010 Salı 13:10:29
 
block dosyanızdaki eregi kontrolunu aşağıdaki kodlama ile değiştirim

 


if (stristr(htmlentities($_SERVER['PHP_SELF']), "Blok-KoseYazrlari.php")) {
    
Header("Location: index.php");
    die();
}


 
 
YAZAN MESAJ
weron
Offline
Kayitli Kullanicilar
126 Mesajı Var
1260 Puanı Var
21 Nisan 2010 Çarşamba 21:16:57
 
Hakikat hocam öncelikle bu kodlama örneği için teşekkürler fakat şunuda kullanabiliriz ne dersiniz.

örn.

 

 if(!preg_match("/index.php/"$_SERVER['PHP_SELF']))
die(
"Bu Sayfa Tek Başına Görüntülenemez."); 

 
 
YAZAN MESAJ
hikmetsarp
Offline
Kayitli Kullanicilar
74 Mesajı Var
740 Puanı Var
23 Nisan 2010 Cuma 23:19:12
 
weronDemişki
Hakikat hocam öncelikle bu kodlama örneği için teşekkürler fakat şunuda kullanabiliriz ne dersiniz.

örn.

 

 if(!preg_match("/index.php/"$_SERVER['PHP_SELF']))
die(
"Bu Sayfa Tek Başına Görüntülenemez."); 

 
 


bu yöntemde güzele benziyor. Açıkçası. En kısa zamanda bu yöntemi de deneyeceğim.
YAZAN MESAJ
Hakikat
Offline
Root Admin
906 Mesajı Var
9060 Puanı Var
26 Nisan 2010 Pazartesi 23:49:37
 
her zaman bir kodlama yaparken mutlak ilerisini düşünmelisiniz

farzedelim 30 modulunuz var ve dediğiniz gibi preg_match ile php_self kontrolu yaparakta olur

ancak ileride index.php yerine anasayfa.php kullanmak isterseniz 30 modulu tekrar elden gecirmelisiniz..

YAZAN MESAJ
hikmetsarp
Offline
Kayitli Kullanicilar
74 Mesajı Var
740 Puanı Var
27 Nisan 2010 Salı 23:29:13
 
Abi sende haklısın. Biz senin kadar büyük düşünemiyoruz. Ama ileride Rabbim nasip ederse inşallah senin kadar büyük düşüneceğiz.
Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 1 2 3 » Sonuncu »
 
Üy Girişi Moderatörler Forum Kuralları Sık Kullanılanlara Ekle Giriş Syfam Yap Günün Konuları

Powered By Turkekip.com © 2009 Her Hakkı Saklıdır İzinsiz Kopyalanamaz. Yazılım Hakikat ORUÇOĞLU