Üye Girişi Moderatörler Forum Kuralları Sık Kullanılanlara Ekle Giriş Syfam Yap Günün Konuları
Birşeyler  Ara :) :  
Tarihe Göre :
Anasayfa Referanslarım Online Üyeler Galeri Anketler Forumlar Tüm Forum Mesajları Reklam Facebook Sayfamız Bize Ulaşın
Turkekip.com Forumları
Turkekip.Com Genel Paylaşım > Turkekip Arşiv

Localde Notice: Undefined index sorunu

 

Turkekip Arşiv

Turkekip.com eski forum konularının bulundugu arşiv formudur..

YAZAN MESAJ
goodlooking
Offline
Kayitli Kullanicilar
32 Mesajı Var
320 Puanı Var
07 Temmuz 2009 Salı 01:48:00
 
selam arkadaşlar,daha evvel bu sorunla karşılaşmamıştım.
Şu an yeni bir site hazırlıyorum..
Localhost ta sayfayı test ederken alttaki gibi bir hata alıyorum..

Notice: Undefined index: git in c:\appserv\www\ustunkebap\case.php on line 3


Yalnız bu sorun sadece localhostta oluyor,çözemedim açıkcası..AppServer'ı kaldırıp yeniden kurdum,ama sorun çözülmedi..
Bu konuda bana bir fikir verebilecek varmı..
Herkeze iyi çalışmalar....
YAZAN MESAJ
goodlooking
Offline
Kayitli Kullanicilar
32 Mesajı Var
320 Puanı Var
07 Temmuz 2009 Salı 01:50:32
 

 

$git =$_GET["git"];
switch (
$git){
    default:
    include (
"sayfalar/anasayfa/index.php");
    break;


 
 


Pardon kodlarım bu şekilde aynen portalda anlatıldığı gibi...
YAZAN MESAJ
Hakikat
Offline
Root Admin
906 Mesajı Var
9060 Puanı Var
07 Temmuz 2009 Salı 10:41:57
 
kurdugun local server cd dekinden farklı gibi..

her neyse

dosyanın en üst satırına aşağıdaki kodu yaz

error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE);
YAZAN MESAJ
goodlooking
Offline
Kayitli Kullanicilar
32 Mesajı Var
320 Puanı Var
07 Temmuz 2009 Salı 22:56:05
 
Hakikat hocam teşekkür ederim.
sorun çözüldü,,
Fakat bu durum durup dururken oldu,yani daha evvel de bi kaç site yaptım,aynı server kuruluydu..
O zaman bu sorun yoktu..
ie 7 ve i e8 windows güncellemeleri ile alakası varmıdır..
YAZAN MESAJ
Hakikat
Offline
Root Admin
906 Mesajı Var
9060 Puanı Var
07 Temmuz 2009 Salı 23:00:04
 
hayır bu durumun tarayıcılarla alakası yoktur..

bu durum kullanmış oldugunuz aphace local serverunuzdaki php.ini ayarlarının doğru yapılandırılmamış olmasından kaynaklanıyor

bunu sizin yaptıgınız bi işlem değil aphace server paketinin kendi php.ini default ayarları stabil halde olmamasındandır..

bu hataları hosting sunucularında almazsınız..
YAZAN MESAJ
djzombies
Offline
Kayitli Kullanicilar
109 Mesajı Var
1090 Puanı Var
03 Şubat 2010 Çarşamba 10:30:07
 
Deprecated: Function ereg() is deprecated in C:\wampserwer\www\portal\Sayfalar\Anasayfa\index.php on line 6
Burası anasayfa


bende böyle bi hata alıyordum ama burası anasayfa yazısı   çıktıgından bi hata bastırma kodu kullandım if de sorun çözüldü sanırım dimi hocam bu sorun yaratırmı ?
YAZAN MESAJ
Hakikat
Offline
Root Admin
906 Mesajı Var
9060 Puanı Var
04 Şubat 2010 Perşembe 12:30:31
 
aldıgın hata php 5 in artık eregi fonksiyonlarına destek vermemisnden kaynaklanmaktadır

bunun yerine size başka bir method öğreteyim

Sayfa.php dosyasını açın

aşağıdak satırını bulun

 

include("aktarimlar.php"); 

 
 


üstüne   şunu yazın


 

define("SAYFA_YOLU",true);

 
 


Yani şöyle olacak


 

define("SAYFA_YOLU",true);
include(
"aktarimlar.php");

 
 




bundan sonra modullerdeki index.php dosyalarınıza

 

if(! ereg("Sayfa.php",$_SERVER["PHP_SELF"]))
die(
"Bu sayfa tek başına görüntülenemez");

 
 


yazmak yerine

 

 if(!defined('SAYFA_YOLU')) {
die (
"Bu sayfa Tek Başına Görüntülenemez");
}


 
 


Yazmanız yeterli olacaktır

YAZAN MESAJ
muratsac
Offline
Kayitli Kullanicilar
44 Mesajı Var
440 Puanı Var
04 Şubat 2010 Perşembe 16:50:24
 
"preg" kullanmak daha kolaylık sağlayıcı ve esnetilebilir yapıda..
 
Üy Girişi Moderatörler Forum Kuralları Sık Kullanılanlara Ekle Giriş Syfam Yap Günün Konuları

Powered By Turkekip.com © 2009 Her Hakkı Saklıdır İzinsiz Kopyalanamaz. Yazılım Hakikat ORUÇOĞLU