Üye Girişi Moderatörler Forum Kuralları Sık Kullanılanlara Ekle Giriş Syfam Yap Günün Konuları
Birşeyler  Ara :) :  
Tarihe Göre :
Anasayfa Referanslarım Online Üyeler Galeri Anketler Forumlar Tüm Forum Mesajları Reklam Facebook Sayfamız Bize Ulaşın
Turkekip.com Forumları
Turkekip.Com Genel Paylaşım > Turkekip Arşiv

cd2 portal dersleri Ders 7

 

Turkekip Arşiv

Turkekip.com eski forum konularının bulundugu arşiv formudur..

Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 1 2 3 4 » Sonuncu »
YAZAN MESAJ
Emre
Offline
Kayitli Kullanicilar
79 Mesajı Var
790 Puanı Var
18 Mayıs 2008 Pazar 17:59:18
cd2 portal dersleri Ders 7
 
hakikat abi uye kaydet bölmünde ne yaptıysam veri tabanına kayıt edemedim hep hata veriyor bütün heryeri kontrol ettim ama olmadı şu hatamı bulup söylermisin çıldırıcam vallahi
kayit işleminin hep ikinci else kısmı gerçekleşiyo Kyıt Yapılamıyor
 

UyeKaydet fonk.

 

function UyeKaydet(){
global 
$prefix,$UyelikSekli;
    
$kullanici        strip_tags(KodTemizle($_POST["kullanici"]));
    
$parola            $_POST["parola"];
    
$parola1        md5($parola);
    
$email            = ($_POST["email"]));
    
$cinsiyet        strip_tags(KodTemizle($_POST["cinsiyet"]));
    
$adsoyad        = ($_POST["adsoyad"]));
    
$ulke            strip_tags(KodTemizle($_POST["ulke"]));
    
$sehir            strip_tags(KodTemizle($_POST["sehir"]));
    
$imza            KodFiltre($_POST["imza"]);
    
$kayittarihi    date(d.m.y);
    
$kayitip        $_SERVER["REMOTE_ADDR"];
    
$avatar            "yeniuye.gif";
    
$durumu            $UyelikSekli
    
    
        if ((
$kullanici=="") or ($parola=="") or ($email=="")) {
            echo 
"<script>
            alert("
Lütfen Boş Alan Bırakmayın...")</script>";
            echo 
"<center>Yönlendiriliyorsunuz...<br>Lütfen Bekleyin</center>";
            
header("refresh: 2; url=index.php?git=UyeHesabi&Sayfa=YeniUyeHesabi");
        }else{
             
$sor mysql_query("SELECT kullanici,email FROM ".$prefix."_emre_uyeler WHERE kullanici='$kullanici' or email='$email'");
}

if(@
mysql_num_rows($sor) > 0){
    echo 
"<script>
    alert("
Kullanici Adi veya Email Adresi Kullanılıyor...")</script>";
    echo 
"<center>Yönlendiriliyorsunuz...<br>Lütfen Bekleyin</center>";
    
header("refresh: 2; url=index.php?git=UyeHesabi&Sayfa=YeniUyeHesabi");
}else {
    
$ekle mysql_query("INSET INTO ".$prefix."_uyeler (kullanici,parola,email,cinsiyet,adsoyad,ulke,sehir,imza,kayittarihi,kayitip,avatar) 
    VALUES ('$kullanici','$parola1','$email','$cinsiyet','$adsoyad','$sehir','$ulke','$avatar','$imza','$kayittarihi','$kayitip') "
);
}


    if (
$ekle){
        echo 
"<script>
        alert("
Üyelik Kaydınız Başarıyla Yapıldı...")</script>";
        echo 
"<center>Anasayfaya Yönlendiriliyorsunuz...<br>Lütfen Bekleyin</center>";
        
header("refresh: 2; url=index.php");
        }else{
        echo 
"<script> alert("Kullanıcı Kaydınız Yapılamadı...") </script> ";
        echo 
"<center> Yönlendiriliyorsunuz... <br> Lütfen Bekleyin </center>";
        
header("refresh: 2; url=index.php?git=UyeHesabi&Sayfa=YeniUyeHesabi");
        
    }


}


 
 
YAZAN MESAJ
Emre
Offline
Kayitli Kullanicilar
79 Mesajı Var
790 Puanı Var
18 Mayıs 2008 Pazar 17:59:18
 
dzeltiyorum

UyeKaydet fonk.

 

function UyeKaydet(){
global 
$prefix,$UyelikSekli;
    
$kullanici        strip_tags(KodTemizle($_POST["kullanici"]));
    
$parola            $_POST["parola"];
    
$parola1        md5($parola);
    
$email            $_POST["email"];
    
$cinsiyet        strip_tags(KodTemizle($_POST["cinsiyet"]));
    
$adsoyad        $_POST["adsoyad"];
    
$ulke            strip_tags(KodTemizle($_POST["ulke"]));
    
$sehir            strip_tags(KodTemizle($_POST["sehir"]));
    
$imza            KodFiltre($_POST["imza"]);
    
$kayittarihi    date(d.m.y);
    
$kayitip        $_SERVER["REMOTE_ADDR"];
    
$avatar            "yeniuye.gif";
    
$durumu            $UyelikSekli
    
    
        if ((
$kullanici=="") or ($parola=="") or ($email=="")) {
            echo 
"<script>
            alert("
Lütfen Boş Alan Bırakmayın...")</script>";
            echo 
"<center>Yönlendiriliyorsunuz...<br>Lütfen Bekleyin</center>";
            
header("refresh: 2; url=index.php?git=UyeHesabi&Sayfa=YeniUyeHesabi");
        }else{
             
$sor mysql_query("SELECT kullanici,email FROM ".$prefix."_uyeler WHERE kullanici='$kullanici' or email='$email'");
}

if(@
mysql_num_rows($sor) > 0){
    echo 
"<script>
    alert("
Kullanici Adi veya Email Adresi Kullanılıyor...")</script>";
    echo 
"<center>Yönlendiriliyorsunuz...<br>Lütfen Bekleyin</center>";
    
header("refresh: 2; url=index.php?git=UyeHesabi&Sayfa=YeniUyeHesabi");
}else {
    
$ekle mysql_query("INSET INTO ".$prefix."_uyeler (kullanici,parola,email,cinsiyet,adsoyad,ulke,sehir,imza,kayittarihi,kayitip,avatar) 
    VALUES ('$kullanici','$parola1','$email','$cinsiyet','$adsoyad','$sehir','$ulke','$avatar','$imza','$kayittarihi','$kayitip') "
);
}


    if (
$ekle){
        echo 
"<script>
        alert("
Üyelik Kaydınız Başarıyla Yapıldı...")</script>";
        echo 
"<center>Anasayfaya Yönlendiriliyorsunuz...<br>Lütfen Bekleyin</center>";
        
header("refresh: 2; url=index.php");
        }else{
        echo 
"<script> alert("Kullanıcı Kaydınız Yapılamadı...") </script> ";
        echo 
"<center> Yönlendiriliyorsunuz... <br> Lütfen Bekleyin </center>";
        
header("refresh: 2; url=index.php?git=UyeHesabi&Sayfa=YeniUyeHesabi");
        
    }


}


 
 
YAZAN MESAJ
farukiye
Offline
Kayitli Kullanicilar
8 Mesajı Var
80 Puanı Var
18 Mayıs 2008 Pazar 17:59:18
 
Merhaba Arkadaşım


Senin Yanlış Yaptığın Kodlar Burada

(kullanici,parola,email,cinsiyet,adsoyad,ulke,sehir,imza,kayittarihi,kayitip,avatar)
VALUES ('$kullanici','$parola1','$email','$cinsiyet','$adsoyad','$sehir','$ulke','$avatar','$imza','$kayittarihi','$kayitip') ");


Düzenlemen Gereken İşlemler İse Şu,Veritabanından Çektiğin Dataların Karşılığını Olduğu Gibi Yazmalısın Yani Kullanicinin Karrşılığı $Kullanıcı Parolanın Karşılığı $Parola Şeklinde Olmalı Ben Kodları Düzeltip Tekrar Yazıyorum



$ekle = mysql_query("INSERT INTO ".prefix."_uyeler ('kullanici,'parola',email',cinsiyet','adsoyad','ulke','sehir','imza','kayittarihi','kayitip','avatar') values ('$kullanici,'$parola1',$email',$cinsiyet','$adsoyad','$ulke','$sehir','$imza','$kayittarihi','$kayitip','$avatar')");



dataların karşılığı olarak o data için kullandığın değişkenleri yazacaksın.
YAZAN MESAJ
Emre
Offline
Kayitli Kullanicilar
79 Mesajı Var
790 Puanı Var
18 Mayıs 2008 Pazar 17:59:18
 
Arkadaşım ilgin için teşekkür derim senin dediğinide yaptım olmadı zaten özellikle veritabanındakilerle aynı olmasına çok dikkat ettim çokta kontrol ettim acaba eksik yada yanlışmı yazdım diye ama oda değil senin dediğin gibide yaptım başlarına tek tırnak ekledim gene olmadı değişen bişey yok
YAZAN MESAJ
farukiye
Offline
Kayitli Kullanicilar
8 Mesajı Var
80 Puanı Var
18 Mayıs 2008 Pazar 17:59:18
 
Kardeşim Senin Yanlışın Şu Avatarın Karşılığına İmza İmzanın Karşılığınada Ulke Yazman

Birde Sana Şöyle Bir Kolaylık Söyleyeyim INSERT INTO dan sonra gelen ilk parantez () içerisindeki 'Arasındakileri Olduğu Gibi Kopyala VALUES ten sonraki Parantez () İçerisine Yapıştır Ve Önlerine $ İşari Koy Birde Böyle Dene O Zaman Demek İstediğimi Daha İyi Anlayacaksın.'
YAZAN MESAJ
Emre
Offline
Kayitli Kullanicilar
79 Mesajı Var
790 Puanı Var
18 Mayıs 2008 Pazar 17:59:18
 
yok gene olmadı yaa phpmyadmin'deki tabloda ne yazıyosa sırayla hepsini tek tek kopyaladım yapıştırdım valuesten sonrakilerede yapıştırdım başına $ işaretini koydum hepsini aynı sıraya koydum gene olmadı gene olmadı :(
YAZAN MESAJ
farukiye
Offline
Kayitli Kullanicilar
8 Mesajı Var
80 Puanı Var
18 Mayıs 2008 Pazar 17:59:18
 
Kardeş Sen Benim Msn Adresimi Ekle Oradan İletişime Geçelim Seninle
YAZAN MESAJ
Emre
Offline
Kayitli Kullanicilar
79 Mesajı Var
790 Puanı Var
18 Mayıs 2008 Pazar 17:59:18
 
msn adresini özel mesaj olarak atarmısın
YAZAN MESAJ
pirveli
Offline
Site Yöneticisi
310 Mesajı Var
3100 Puanı Var
18 Mayıs 2008 Pazar 17:59:18
 
 

else{ 
$sor mysql_query("SELECT kullanici,email FROM ".$prefix."_uyeler WHERE kullanici='$kullanici' or email='$email'"); 


 
 


Buradaki } parantezi en sona al düzelir...

Yani:

 

else{ 
$sor mysql_query("SELECT kullanici,email FROM ".$prefix."_uyeler WHERE kullanici='$kullanici' or email='$email'"); 
 

if(@
mysql_num_rows($sor) > 0){ 
echo 
"<script> 
alert("
Kullanici Adi veya Email Adresi Kullanılıyor...")</script>"
echo 
"<center>Yönlendiriliyorsunuz...<br>Lütfen Bekleyin</center>"
header("refr&esh: 2; url=index.php?git=UyeHesabi&Sayfa=YeniUyeHesabi"); 
}else { 
$ekle mysql_query("INSET INTO ".$prefix."_uyeler (kullanici,parola,email,cinsiyet,adsoyad,ulke,sehir,imza,kayittarihi,kayitip,avatar) 
VALUES ('$kullanici','$parola1','$email','$cinsiyet','$adsoyad','$sehir','$ulke','$avatar','$imza','$kayittarihi','$kayitip') "
); 



if (
$ekle){ 
echo 
"<script> 
alert("
Üyelik Kaydınız Başarıyla Yapıldı...")</script>"
echo 
"<center>Anasayfaya Yönlendiriliyorsunuz...<br>Lütfen Bekleyin</center>"
header("refr&esh: 2; url=index.php"); 
}else{ 
echo 
"<script> alert("Kullanıcı Kaydınız Yapılamadı...") </script> "
echo 
"<center> Yönlendiriliyorsunuz... <br> Lütfen Bekleyin </center>"
header("refr&esh: 2; url=index.php?git=UyeHesabi&Sayfa=YeniUyeHesabi"); 



}
}


 
 
YAZAN MESAJ
Hakikat
Offline
Root Admin
906 Mesajı Var
9060 Puanı Var
18 Mayıs 2008 Pazar 17:59:18
 
emre kodlamanın dersteki kodlamayla alakası yok yanlış kodlamışsın

if kontrollerinden sonraki else kontrollerinin içinde yapman gereken kodlamayı dışında yapmışsın

dersi baştan izle..

ve veritabanındaki alanlarının doğru olduguna buyuk kücük harf uyumuna dikkat et
Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 1 2 3 4 » Sonuncu »
 
Üy Girişi Moderatörler Forum Kuralları Sık Kullanılanlara Ekle Giriş Syfam Yap Günün Konuları

Powered By Turkekip.com © 2009 Her Hakkı Saklıdır İzinsiz Kopyalanamaz. Yazılım Hakikat ORUÇOĞLU